Sexualne prenosne choroby

Máte otázky o sexe, vzťahoch či intimite, na ktoré sa hanbíte spýtať? Diskrétna poradňa (nielen) sexuálna je tu pre vaše tajnosti.
S_26
Dátum registrácie: Ne Mar 02, 2025 10:52 pm
Has thanked: 268 times
Been thanked: 252 times

Re: Ochrana proti HIV

Príspevok od používateľa S_26 »

caucec, mozes troska upresnit svoju otazku... vysvetlit nam... ja totiz nepoznam nikoho, kto sexuje s gumou a dostal HIV
obzvlast v tychto koncinach

O co ide, aky typ rizika mas na mysli? Ja zijem v tom ze 99.99% sa HIV nenakazis na SK cez gumu. Vacsia sanca ze ma zabije na prechode debil v bavoraku ako HIV pri chranenom sex
Pato103 napísal: St Júl 16, 2025 8:35 pm Ahojte,chcel som sa spýtať či máte skúsenosti s tými novými liekmi čo chránia pred HIV čo treba spraviť a ako sa ku nim dostať fakt mi nestojí si kôli trtkačke zničiť život.
MydlonaMileticku
Dátum registrácie: Po Jún 02, 2025 12:50 pm
Has thanked: 16 times
Been thanked: 47 times

Re: Ochrana proti HIV

Príspevok od používateľa MydlonaMileticku »

S_26 napísal: Št Júl 17, 2025 12:09 am caucec, mozes troska upresnit svoju otazku... vysvetlit nam... ja totiz nepoznam nikoho, kto sexuje s gumou a dostal HIV
obzvlast v tychto koncinach

O co ide, aky typ rizika mas na mysli? Ja zijem v tom ze 99.99% sa HIV nenakazis na SK cez gumu. Vacsia sanca ze ma zabije na prechode debil v bavoraku ako HIV pri chranenom sex
Pato103 napísal: St Júl 16, 2025 8:35 pm Ahojte,chcel som sa spýtať či máte skúsenosti s tými novými liekmi čo chránia pred HIV čo treba spraviť a ako sa ku nim dostať fakt mi nestojí si kôli trtkačke zničiť život.
Podla mna sa pyta lebo chce ist bez capicky :D
Používateľov profilový obrázok
Cassanova
Dátum registrácie: Ne Jún 22, 2025 3:56 pm
Has thanked: 42 times
Been thanked: 38 times

Re: Sexualne prenosne choroby

Príspevok od používateľa Cassanova »

Ten nový liek nieje až tak nový, vývoj bol v ČR. On nechráni pred HIV, on stabilizuje chorobu, imunitný systém aby sa HIV nezmenil na druhé štádium a to AIDS. Takto sa dá lnohodnotne žiť. Takže kamikadze nespoliehať sa na to, že vás tabletka ochráni. Žiadny sex, žiadne riziko ?
Blackhawk

Príspevok od používateľa Blackhawk »

Existuje nieco take v tabletkovej alebo injekcnej forme - ako vsak pisal Cassanova, ono to nechrani virus pred vstupom do tela, ale zabranuje virusu vstupit do bunky. Takze virus mat v sebe budes, avsak nemalo by mu byt dovolene vstupit do bunky a sirit sa (a eventualne po case virus neprezije).

Kazdopadne treba mysliet na to, ze ta ochrana nie je 100%. Je tam stale moznost (pri tabletkach velmi mala, pri injekcii uz vacsia), sa infekcia rozsiri. Zaroven treba mysliet aj na to, ze existuju aj ine choroby ako HIV, resp. AIDS. A rovnako treba mysliet aj na mozne vedlajsie ucinky (ktore vobec nemusia prist, ale aj mozu). Dany liek je potrebne brat kontinualne a idealne aj chodit na lekarske prehliadky, ci dobre ucinkuje.
Milica
Dátum registrácie: St Júl 02, 2025 6:29 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 29 times

Príspevok od používateľa Milica »

Masáž, No sex No HIV.
Grisnak

Príspevok od používateľa Grisnak »

Ahojte,

mate tu niekto skusenosti s ureaplasma? Myslim ze to tu niekto uz spominal.

Uz asi pol roka citim palenie pri moceni, diagnostikovali mi ureaplasmu, bolo to liecene antibiotikami a test nasledne negativny.

No symptomy ostali a ja netusim co s tym.

Dakujem za radu.
Strýko Bob
Dátum registrácie: Po Mar 10, 2025 9:29 am
Has thanked: 172 times
Been thanked: 113 times

Príspevok od používateľa Strýko Bob »

Grisnak napísal: So Júl 19, 2025 3:52 pm Ahojte,

Uz asi pol roka citim palenie pri moceni, diagnostikovali mi ureaplasmu, bolo to liecene antibiotikami a test nasledne negativny.

Dakujem za radu.
Máš len dve možnosti

1 počkaj kým ti čurák odpadne a budeš mať po probléme

2 okamžite s tým šmýkaj k urológovi !!!
Blackhawk

Grisnak napísal: So Júl 19, 2025 3:52 pm Ahojte,

Dakujem za radu.
To sa vážne pýtaš tu? Nebude lepšie s tým ísť za urológom?

Ako existuje môže byť aj idiopatický syndróm močovej trubice (t.j. pôvod neznámy) - ale to ti tu nikto na fóre nebude diagnostikovať.
Grisnak

Príspevok od používateľa Grisnak »

Ahojte,

mozno to vyznelo ze s tym nic nerobim ale ja chodim po doktoroch a nasli len tu ureaplazmu, ktoru vraj vyliecili. No a este Hpv ale s tym nenarobim nic. Tak ja teda skusim zmenit urologa, dakujem za tipy.
Blackhawk

Grisnak napísal: Po Júl 21, 2025 12:54 pm Ahojte,

mozno to vyznelo ze s tym nic nerobim ale ja chodim po doktoroch a nasli len tu ureaplazmu, ktoru vraj vyliecili. No a este Hpv ale s tym nenarobim nic. Tak ja teda skusim zmenit urologa, dakujem za tipy.
A HPV ktory typ?
Napísať odpoveď

Návrat na "(Nielen) Sexuálna poradňa ale aj debata o všetkom"